چین را باید به عنوان بزرگترین صادر کننده دنیا قلمداد کنیم که وجود بنادر مختلف و متنوع، تاثیر بسیار زیادی بر روی گسترش تعاملات تجاری با دیگر کشورها داشته است. تقریبا از قرن ۱۶ میلادی بود که اهمیت تجارت با چین برای بسیاری از اروپاییها معلوم شد و آنها ماکائو را به عنوان پایگاه اصلی خود برای داد و ستد با چین در نظر گرفتند. همین مسئله تا به امروز رواج داشته و بازرگانان اروپایی و آمریکایی به منظور اینکه بتوانند کالاهای با ارزش چینی را به کشور خود صادر کنند، از بندرهای این کشور بهره میگیرند. به عنوان یک بازرگان، شما نیز باید اهمیت بسیاری نسبت به این بنادر قائل شده و جهت حمل و نقل کالاهای خریداری شده خود، اقدام نمایید. به همین دلیل است که امروز قصد داریم برای شما اطلاعات دقیقی از این بندرها ارائه کرده و کمک کنیم بهترین تصمیم را در هنگام ارسال کالاها اتخاذ نمایید.
انواع بنادر چین
از آنجایی که چین محصولات متنوعی را به بازار جهان معرفی میکند و مواد اولیه را نیز از کشورهای مختلفی دریافت میکند به منظور تسهیل فرایند هر یک از بنادر را به یکی از محصولات اختصاص داده و شما به عنوان بازرگان میتوانید برای راحتی کار خود، یکی از آنها را انتخاب کنید. بدون شک اصلیترین بنادری که تا به امروز در چین فعالیت کردهاند، به بندرهای تجاری اختصاص دارند که باید بر اساس شهری که نسبت به منبع یابی اقدام میکنید، گزینه مناسب را انتخاب کنید.
بنادر تجاری
دلیل اصلی موفقیت چین، وجود بندرهای تجاری متعددی بوده که در طی چندین سال اخیر نقش کلیدی در گسترش تجارت بینالمللی این کشور ایفا کرده اند. بدون شک مهمترین و کلیدیترین بندر تجاری چین را باید شانگهای و شنزن در نظر بگیریم که توانسته اند در طی ۳۰ سال از یک شهر سنتی و حتی دهکده، به یکی از اصلیترین مراکز تجاری در این کشور تبدیل شوند. این بنادر قابلیت لنگرگیری کشتیهای متنوعی را دارا هستند و میتوانید محصولات خود را بر اساس طبقهبندیهایی که اعلام میشود، از طریق آنها صادر کنید.
بنادر پتروشیمی
چین یکی از بزرگترین وارد کنندگان محصولات پتروشیمی در سرتاسر دنیا به حساب میآید که بندر دالیان خود را به صورت اختصاصی در اختیار محصولات نفتی قرار داده که برای واردات نفت خام و همچنین صادرات محصولات پتروشیمی از آن استفاده میشود. شایان ذکر است که دالیان تنها بندر انجام این کار به حساب نیامده و شما میتوانید از دیگر بنادر برای ارسال و دریافت محصولات اقدام نمایید. نکته کلیدی که در مورد دالیان وجود دارد، سابقه این بندر در انجام فرایندهای صادرات و واردات پتروشیمی است که از قبل جنگ جهانی دوم، کشورهای مختلف مانند شوروی و ژاپن از آن برای این امر مهم استفاده میکردند
بنادر کانتینری
شاید شما نیز در فیلمها مشاهده کرده باشید که بعضی از بنادر به حدی بزرگ هستند که کانتینرهای متعدد در آنها قرار گرفته و کارمندان نسبت به بارگیری و خالی کردن محصولات در آنها تلاش میکنند. این بنادر را بسیاری از افراد به عنوان بنادر کانتینری معرفی میکنند که وظیفه اصلی آنها تعمیر و نگهداری همراه با بارگیری محصولات در کانتینر است.
اهمیت بنادر چین در اقتصاد بین المللی
سالها چین تحت الشعاع صنعت کشتی سازی برتر انگلستان، امریکا و کره جنوبی قرار داشت که بعد از گسترش اقتصادی این کشور، صنایع مختلف نیز با همین رشد اقتصادی همسو شدند و کشتیرانی این کشور جزو اولین بخشهایی بود که با پیشرفت گسترده همراه شد. دولت چین به درستی نسبت به اهمیت کشتیرانی و بنادر واقف بود و تلاش کرد بنادر متعددی را در طی چندین سال اخیر در این کشور راه اندازی کند. از جمله مهمترین آنها بندر شنزن بود که امروزه به عنوان مرکز اصلی داد و ستد لوازم الکترونیکی از آن یاد میشود و بسیاری از محصولات از همین بندر به بخشهای مختلف دنیا ارسال میگردد. دادههای ایالات متحده آمریکا نشان میدهد، یخش عمدهای از زنجیره تامین دنیا متکی به چین بوده و در صورت ایجاد خلل کل بازار دنیا مختل می شود. این مسئله به درستی در زمان شیوع ویروس کرونا نمایش داده شد و تحت تاثیر قرنطینه طولانی مدت، کشورهای اروپایی و خود آمریکا نیز با مشکل دستمال کاغذی و وسایل دیگر روبرو شدند.
نقش زیرساختهای دریایی در بنادر چین
سالیان دراز از رشد اقتصادی و اولویتبندی، دولت چین را قادر ساخته است تا خود را در پیوند تجارت دریایی جهانی قرار دهد. افزایش ارتباطات دریایی، مزایای اقتصادی قابل توجهی را برای چین به همراه داشته و پکن را تحت تأثیر بیشتر جریان کالاها در سراسر جهان قرار داده است. رهبران چین در تلاش هستند تا از منابع این کشور برای تقویت بیشتر اتصال، با تاکید کلیدی بر تقویت زیرساختهای بندری، استفاده کنند. رشد سریع اقتصاد چین در صحنه جهانی عمدتاً توسط دههها افزایش صادرات تقویت شده است. با توجه به اینکه تقریباً 80 درصد تجارت جهانی از طریق دریا انجام می شود، بهره برداری از شبکه های کشتیرانی دریایی در استراتژی توسعه اقتصادی چین در جهت صادرات، نقش اساسی داشته است. چین برای تسهیل جریان کالا در داخل و خارج از کشور، برخی از بزرگترین و شلوغ ترین بنادر جهان را توسعه داده است. بر اساس شاخص اتصال کشتیرانی لاینر (LSCI)، که کشورها و بنادر کانتینری مربوطه را بر اساس سطح ادغام آنها در مسیرهای حمل و نقل خطی تعیین می کند، چین امروزه بزرگ ترین زیرساخت های دریایی دنیا را دارا می باشد.
مهم ترین بنادر چین
از میان بیش از 50 بندری که در چین وجود دارد، برخی از آن ها به عنوان نبض تپنده اقتصاد این کشور در نظر گرفته می شود و شما به عنوان یک بازرگان باید به صورت دقیق فعالیت آن را در نظر داشته باشید. در این میان بدون شک شانگهای یکی از مهم ترین بنادر بوده ولی شنزن نیز از اهمیت دو چندانی برخوردار است.
بندر شانگهای
بندر شانگهای شلوغ ترین بندر بین المللی از نظر تناژ بار است که مساحتی بالغ بر 3619 کیلومتر مربع را پوشش می دهد و در دهانه رودخانه یانگ تسه واقع شده است. این بندر که در ابتدا بین قرن 5 و 7 پس از میلاد تأسیس شد، به طور مستمر در لیست 10 بندر بین المللی برتر قرار گرفته است که در سال 2010 از بندر سنگاپور پیشی گرفته است. . به طور انحصاری توسط شرکت بین المللی بندر شانگهای مدیریت می شود و از سه پایانه کانتینری اصلی با طول اسکله بیش از 13 کیلومتر تشکیل شده است. بندر شانگهای جایزه معتبر “بهترین بندر متصل” را از UNCTAD دریافت کرده است.
بندر شنزن
بندر شنزن که در منطقه رودخانه مروارید واقع شده است، دومین بندر شلوغ چین و سومین بندر شلوغ جهان است. این بندر به بیش از 50 خط کشتیرانی و حدود 10000 کشتی کانتینری در سال، خدمات رسانی می کند. بندر خواهر آن بندر سانتا کروز در اسپانیا است که به عنوان مقصد اصلی بسیاری از کانتینرها نیز از آن یاد می شود. بندر شنژن همچنین میزبان دو تا از بزرگترین اپراتورهای پایانه در چین – پایانه های کانتینری بین المللی Yantian و بنادر تجاری چین است.
بندر شنژن که مجموعه ای از بنادر کوچک است، یکی از بنادری به حساب می آید که هنوز توسعه آن به اتمام نرسیده و اکنون نیز در حال بهبود شرایط است. این بندر به چندین منطقه تقسیم می شود که انواع مختلفی از محموله ها را پردازش می کند که دارای بیش از 250 کیلومتر خط ساحلی است. علاوه بر این، بخشی از کریدور غربی هنگ کنگ – شنژن است که برای جابجایی کالا از طریق جاده ها نیز خدمت می کند.
بندر نینگبو، جو شان
بندر نینگبو، جو شان یکی از مهم ترین بنادر کشور چین است که نقش پیشرو در بخش حمل و نقل کانتینری جهانی دارد. بندر نینگبو همچنین دارای رکورد تبدیل شدن به اولین بندری است که 1 میلیارد تن بار در یک سال جابجا شده است. این بندر که در استان ژجیانگ چین واقع شده است، خدمات ریلی چند وجهی را نیز به مناطق دورافتاده کشور ارائه می دهد. در حال حاضر، شبکه حمل و نقل ریلی-دریایی این بندر خدمات قطار را به 36 شهر در چین و حتی به کشورهای آسیای مرکزی و شمالی و اروپای شرقی ارائه می دهد. موقعیت جغرافیایی آن در تقاطع ابتکار کمربند و جاده چین، عامل دیگری است که آن را به یکی از شلوغ ترین بنادر کشور چین تبدیل می کند.
بندر گوآنگجو
بندر گوآنگجو در جنوب چین بر روی رودخانه پرل در نزدیکی ماکائو و هنگ کنگ قرار دارد. این بندر به طور گسترده یکی از مهم ترین بنادر در منطقه دلتای مروارید به حساب می آید. به عنوان بزرگترین بندر در جنوب چین، با بیش از 300 بندر بین المللی در 80 کشور در ارتباط است. علاوه بر این، بندر گوآنگجو با بخشی از یک شبکه راه آهن گره خورده است که آن را به مناطق داخلی چین متصل می کند. این بندر با بیش از 4500 اسکله و 2400 نقطه لنگرگاه، مجهز به پست های بازرسی گمرکی، انبارهای عظیم، انبارهای بسته و مراکز لجستیکی است. بندر گوآنگجو بیشتر نیازهای حمل و نقل کالاهایی مانند غلات، اقلام صنعتی، کود، مواد معدنی، قطعات خودرو، سنگ فولاد و غیره را تامین می کند.
بندر چینگدائو
بندر چینگدائو در دریای زرد یکی از مهم ترین بنادر شرق چین و هشتمین بندر بزرگ جهان است. این بندر بین المللی عمدتاً برای حمل بار به کشورهایی مانند روسیه، ایالات متحده آمریکا، کره جنوبی و ژاپن استفاده می شود. با 450 پورت در 130 کشور این بندر را باید یکی از قوی ترین بنادر در کشور چین قلمداد کنیم. علاوه بر این، چینگدائو یک مرکز حمل و نقل بین المللی معروف و بندر تخصصی برای کانتینرهای یخچالی است. بندر چینگدائو همچنین دارای یک ترمینال بزرگ است که برای حمل سنگ آهن استفاده می شود و در حال تبدیل شدن به بزرگترین ترمینال حمل و نقل سنگ آهن در جهان است.
بندر هنگ کنگ
یکی از قدیمی ترین و کلیدی ترین بنادر دنیا که سال ها به دلیل زمان کوتاه گردش کشتی که به صورت میانگین 10 ساعت می باشد مشهور شده است. این بندر که به دلیل حجم وسیع کانتینرهای قابل ترانزیت در آن شناخته می شود، دارای عمق زیاد آب هایش نیز مشهور است که اجازه می دهد کشتی هایی با اندازه های بزرگ در آن لنگر بیاندازند.
بندر تیانجین
بندر تیانجین با مساحت 120 کیلومتر مربع دارای بیش از 200 اسکله است که کشتی های کانتینری در هر اندازه را در خود جای می دهد. این بندر که در شمال چین قرار گرفته، چهارمین بندر بزرگ بین المللی از نظر ظرفیت بار است. این بندر به 9 منطقه تقسیم شده که مهمترین آنها پکن، دونجیانگ و نانجیانگ هستند. بندر تیانجین نیز مانند تمامی بنادر این لیست به بیش از 600 بندر در 180 کشور متصل است.
بندر دالیان
بندر دالیان در شمال چین که یک اتصال دریایی به خط ساحلی اقیانوس آرام تشکیل می دهد، در دریای زرد و دریای بوهای قرار دارد. دومین مرکز حمل و نقل بزرگ چین، با 300 بندر از 160 کشور جهان به هم متصل است. زیرساخت های بندر دالیان شامل شبکه ریلی، بیش از 300000 متر مربع انبار، 1.8 میلیون متر سیلو و بیش از 1000 واحد تجهیزات برای بارگیری و تخلیه است. اگرچه دالیان یکی از بزرگترین بنادر چین به جساب نمی آید، اما همچنان نقش مهمی در بخش حمل و نقل بین المللی کانتینری و نفتی دارد.
پامیکا همراه شما در واردات محصولات از چین
در صورتیکه قصد دارید با چین فعالیت تجاری داشته باشید و اطلاعات دقیق از منبع یابی ، انبارداری و ارسال کالا ندارید، ما در شرکت تجارتی پامیکا در تلاش هستیم بهترین پیشنهاد ها را در اختیار شما قرار دهیم. تنها کافی است که با کارشناسان ما در ارتباط بوده و اطلاعات دقیق را کسب کنید.
مقاله پبشنهادی: