صفحه اصلی » انواع کانتینرها (لیست کامل بر اساس حجم و فوت)

انواع کانتینرها (لیست کامل بر اساس حجم و فوت)

انواع کانتینرها

کانتینرها بخش عمده ای از زنجیره تامین دنیا را تشکیل می دهند و در صورتی که بازرگانان، بهترینها را انتخاب کنند، هزینه ارسال بار آن ها تا حد زیادی کاهش پیدا می کند. انتخاب کانتینر مناسب، سلامت بار شما را تا حد زیادی تضمین کرده و سبب می شود فرایند ارسال بار شما به بهترین شکل صورت گیرد. تحت تاثیر همین مسئله، هر بازرگانی باید دید فوق العاده خوبی نسبت به کانتینرها داشته باشد تا بتواند در حین ارسال بار، تصمیمات درستی را اتخاذ کند. امروز در وب سایت پامیکا با توجه به تجربه ای که سال ها در بحث زنجیره تامین داشته ایم، قصد داریم برای شما اطلاعات دقیقی از کانتینرها ارائه دهیم. 

نوع کانتینر  ابعاد داخلی ابعاد در باز حجم 
کانتینر 20 فوت استاندارد طول: 5.9 متر

عرض: 2.35 متر

ارتفاع: 2.39 متر

عرض درب: 2.34 متر

ارتفاع درب: 2.28 متر

حدود 33 متر مکعب
کانتینر 40 فوت استاندارد طول: 12.09 متر

عرض: 2.25 متر

ارتفاع: 2.25 متر

عرض درب: 2.34 متر

ارتفاع درب: 2.28 متر

حدود 67 متر مکعب
کانتینر رو باز 40 فوت  طول: 12.03 متر

عرض: 2.35 متر

ارتفاع: 2.34 متر

عرض درب: 2.34 متر

ارتفاع درب: 2.28 متر

حدود 66 متر مکعب
کانتینر 40 فوت High cube طول: 12.03 متر

عرض: 2.35 متر

ارتفاع: 2.69 متر

عرض درب: 2.34 متر

ارتفاع درب: 2.57 متر

دود 76 متر مکعب
کانتینر 45 فوت High cube طول: 13.56 متر

عرض: 2.35 متر

ارتفاع: 2.69 متر

عرض درب: 2.34 متر

ارتفاع درب: 2.57 متر

حدود 86 متر مکعب

 

ویژگی های اصلی یک کانتینر استاندارد

استاندارد بین المللی در دستورالعمل خود عنوان می کند کانتینرهای استاندارد باید از استیل ضد آب ساخته شده و ابعاد آن ها نیز در دو سایز 20 و 40 فوت باشد. بر اساس این استاندارد، تمامی کانتینرها نه تنها باید ویژگی های بیرونی مناسبی داشته باشند، بلکه همچنین دارای برخی از مشخصه ها را هم در درون خود باشند تا بتوانند محصولات را به خوبی در طی روزها یا حتی ماه ها حفظ کنند. در کتاب بازنگری زنجیره تامین مجموعه ویژگی های یک کانتینر استاندارد، چنین عنوان شده است: مقاوم بودن در برابر آب و هوا، دارا بودن ساختار سفت و سخت، اندازه استاندارد شده طبق استانداردهای ISO، سیستم های قفل ایمن، تطبیق پذیری برای انواع محموله ها، و قابلیت چیده شدن روی هم در حالت های مختلف حمل و نقل.

کانتینرهای استاندارد 

مزایای استفاده از کانتینرهای استاندارد 

برم دسمت (Bram Desmet) که از او به عنوان بزرگترین متفکر زنجیره تامین در بیست سال اخیر یاد می شود، در کتاب های خود به خوبی مزایای اصلی استفاده از کانتینرهای استاندارد را عنوان می کند. او به صراحت بیان می کند از آنجایی که بر روی عرشه کشتی و یا بخش حمل و نقل ریلی، فضای باز قرار دارد، کانتینرهای استاندارد شده که دارای مولفه های خاصی هستند، سلامت محصول را تا حد زیادی حفظ می کنند. جلوگیری از ورود رطوبت به داخل کانتینر از یک سو و حفظ امنیت فیزیکی محصولات از سوی دیگر، از جمله مهمترین مزیت استفاده از کانتینرهای استاندارد می باشد. 

  • مقاومت بسیار بالا در برابر شرایط محیطی 
  • در اختیار قرار دادن ظرفیت بهینه 
  • انعطاف پذیری بالا بر روی عرشه کشتی و ریل 
  • کاهش هزینه حمل و نقل کالا
  • حفظ ماندگاری بالای محصولات

 

دسته بندی کانتینرها از نظر ابعاد

سال 1981 را باید نقطه عطفی در طراحی کانتینرها در نظر داشته باشیم که سبب شد سازمان های جهانی، مجموعه ای از کانتینرها را تدوین کنند. این کانتینرها بر اساس مجموعه ای از استانداردها تولید شده اند و دارای مولفه های خاصی نیز هستند که از آن سال تا به امروز به صورت مستمر در ارسال کالا مورد استفاده قرار می گیرند. 

 

1. کانتینرهای استاندارد (Standard Containers)

دو نوع کانتینر 20 و 40 فوت را باید به عنوان اصلی ترین گزینه ها در بازار معرفی کنیم که معمولا از استیل یا آلومینیوم تولید شده اند. قیمت نهایی کانتینرهای آلومینیومی در قیاس با دیگر گزینه ها، بیشتر است، ولی باز هم مولفه های مختلفی بر روی قیمت آن ها تاثیر گذار هستند. تمامی این کانتینرها باید رطوبت را به خوبی حفظ کرده و تا حد زیادی از ورود هوای بیرون جلوگیری کنند. این کانتینرها معمولا برای حمل جعبه، پالت، گونی و بشکه، گزینه ایده آلی به حساب می آیند. 

 

کانتینر 20 فوت

یکی از پرکاربردترین کانتینرهای بازار جهانی که در حمل و نقل ریلی و دریایی به شدت کاربرد دارد، کانتینرهای 20 فوت هستند که برای حجم پایین محصولات، بسیار کاربردی می باشند. جدول پیش رو به صورت دقیق مشخصات این کانتینرها را نشان داده است: 

اندازه 20 فوت 
طول درونی  5.9m / 19.4ft
عرض درونی  2.35m / 7.8ft
ارتفاع داخلی 2.39m / 7.9ft
وزن خالص کانتینر  2,300kg 
ظرفیت بار 25,000 kg
ظرفیت مکعب 33.2 m3 / 1,172 cu ft

 

کانتینر 40 فوت

همانطور که از اسم این کانتینر مشخص است، حجم کلی آن 2 برابر کانتینر های 20 فوت بوده و قابلیت این را دارد که در 20 تا 21 پالت چوبی استاندارد را حمل کند. این کانتینرها برای بازرگانانی که قصد دارند محصولات متنوع و با حجم زیاد را منتقل کنند، یک انتخاب عالی می باشند. 

اندازه 40 فوت 
طول درونی  39.5ft / 12.03m 
عرض درونی  7.9ft / 2.4m 
ارتفاع داخلی 7.9ft / 2.39m 
وزن خالص کانتینر  3750kg 
ظرفیت بار 27600 kg
ظرفیت مکعب 2389 cu ft / 67.7 m3 

 

2. کانتینرهای های کیوب (High Cube Containers)

در صورتی که قصد دارید محصولاتی با ارتفاع بلند را ارسال کنید، باید از کانتینرهای High Cube استفاده کنید که ارتفاع آن ها نسبت به دیگر کانتینرها تا حد زیادی مرتفع تر هستند. این کانتینرها در دو ابعاد در اختیار شما قرار می گیرند که پیش رو آن ها را معرفی کرده ایم:

 

کانتینرهای بلند 40 و 45 فوت یا های کیوب 

یکی از اصلی ترین کانتینرهایی که در حمل و نقل دریایی مورد استفاده قرار می گیرند و برای محصولاتی با ارتفاع بلند کارایی زیادی دارند، های کیوب ها هستند که از نظر حجم با دیگر کانتینرها تفاوت نداشته، ولی از نظر ارتفاع، بسیار کاربردی هستند. جدول پیش رو تصویر بسیار دقیقی از این نوع کانتینرها را در اختیار شما قرار می دهد. 

اندازه 40 فوت بلند یا های کیوب 45 فوت بلند یا های کیوب
طول درونی  39.5ft / 12.03m  13.55m/44.5ft
عرض درونی  7.8ft / 2.35m  7.8ft / 2.35m 
ارتفاع داخلی 8.10ft / 2.70m  8.10ft / 2.70m 
وزن خالص کانتینر  3900 kg  4800 kg 
ظرفیت بار 28600 kg 27700 kg
ظرفیت مکعب 2,694 cu ft / 76.3 m3  86 m3 / 3,037 cu ft

دسته بندی کانتینرها

طبقه بندی کانتینر از نظر کاربرد

شرکت های حمل و نقل کالا به صورت کلی، کانتینرها را به روش کاربرد و اندازه دسته بندی می کنند. پیش از این در مورد سایزهای مختلف کانتینر ها صحبت کردیم و حالا قصد داریم براساس کاربردی که دارند، آن ها را برای شما همراهان عزیز دسته بندی کنیم تا دید کاملی نسبت به روش حمل محصولات مد نظر داشته باشید.

 

1. کانتینر یخچالی

یکی از اصلی ترین روش ها برای حمل مواد غذایی، استفاده از کانتینرهای یخچالی است که دمای داخل کانتینر را در یک دمای خاص ثابت نگه می دارد. بازرگانان می توانند دمای داخل را از منفی 25 درجه تا مثبت 25 درجه مشخص کنند تا در طی ارسال بار، هیچ تغییری ایجاد نشود. کانتینرهای یخچالی در ابعاد استاندارد 20 فوت و 40 فوت استاندارد تولید می شوند و به دلیل عایق بندی مناسب، کالاها را در طول مسیر، سالم و تازه نگه می‌دارند. از این نوع کانتینرها در حمل دریایی و ریلی استفاده می شود و برای حمل و نقل هوایی نیز از گزینه های 10 فوتی استفاده می شود. 

 

2. کانتینرهای روباز

کانتینرهای روباز که از آن به عنوان Open Top Containers یاد می شود، برای حمل کالاهایی استفاده می شوند که تحت تاثیر ابعاد بزرگ یا شکل نامتعارف، امکان بارگیری به روش های معمول در آن ها میسر نیست. این کانتینرها سقف ثابتی ندارند و به جای آن از یک پوشش برزنتی یا فلزی برای حفاظت از بار استفاده می شود. کالاهایی مانند ماشین آلات سنگین، الوار، تجهیزات صنعتی، یا کالاهایی که نیاز به بارگیری از بالا دارند، معمولاً با کانتینرهای روباز حمل می‌شوند. این کانتینرها در ابعاد استاندارد 20 فوت و 40 فوت موجود هستند و انعطاف پذیری بالایی در بارگیری و تخلیه ارائه می دهند.

 

3. کانتینرهای پهلو باز

شرایط خاصی وجود دارد که در بحث بارگیری و یا حمل و نقل نیاز است که کالا ها از کناره ها بارگیری و یا تخلیه شوند. یکی از اصلی ترین روش ها برای این کار، استفاده از کانتینرهای پهلو باز است که دسترسی به محصول را بسیار آسان می کند. این کانتینرها در یکی از دیواره های طولی خود دارای درب های بازشو هستند که بارگیری و تخلیه کالاهای بزرگ یا حساس را راحت تر می‌کنند. کانتینرهای پهلو باز برای حمل کالاهایی مانند ماشین آلات، مواد ساختمانی یا بارهایی که نیاز به جابجایی سریع دارند، مناسب هستند.

طبقه بندی کانتینر

4. کانتینرهای تخت

کانتینرهای تخت (Flat Rack Containers) برای حمل کالاهای حجیم، سنگین یا بارهایی با ابعاد غیر معمول طراحی شده‌ اند. این کانتینرها فاقد دیواره های کناری و سقف هستند و معمولاً فقط کف و گاهی دو انتها (Headboard) را دارند که دقیقا تحت تاثیر همین شرایط، امکان بارگیری کالاهایی مانند ماشین‌ آلات سنگین، تجهیزات صنعتی، لوله‌ها و سازه های فلزی را فراهم می سازد. 

 

5. کانتینر مخزن دار

کانتینرهای مخزن‌ دار که در حمل و نقل بین المللی با عنوان Tank Containers از آن یاد می شود، برای حمل مایعات، گازها و مواد شیمیایی طراحی شده اند. این کانتینرها دارای یک مخزن استوانه ای مقاوم در برابر خوردگی هستند که توسط یک چارچوب فلزی محافظت می شود. ظرفیت این مخازن معمولاً بین 21,000 تا 26,000 لیتر است و به دلیل طراحی استاندارد، قابلیت جابجایی در حمل و نقل دریایی، جاده‌ای و ریلی را دارند. کانتینرهای مخزن دار دارای تجهیزات خاصی مانند شیرهای تخلیه، دریچه های ایمنی و عایق های حرارتی هستند که برای حفظ کیفیت و ایمنی محموله در طول مسیر ضروری اند. این کانتینرها در حمل مواد غذایی، سوخت، و مواد شیمیایی نقش حیاتی ایفا می کنند.

 

6. کانتینر تهویه دار

کانتینرهای تهویه دار که در زبان انگلیسی به آن Ventilated Containers گفته می شود، برای حمل کالاهایی طراحی شده اند که به جریان هوای مستمر نیاز دارند. این کانتینرها دریچه های ویژه ای در دیواره ها یا سقف را دارا می باشند که امکان تهویه طبیعی را به صورت پایدار فراهم می کنند. محصولات کشاورزی مانند قهوه، کاکائو، میوه‌، سبزیجات، و کالاهایی که باید در برابر رطوبت محافظت شوند اما به تهویه هوا نیز نیاز دارند، معمولاً با این کانتینرها حمل می‌شوند. استفاده از برق اضطراری در این کانتینرها یکی از اصول کلیدی به حساب می آید. 

 

نتیجه گیری

در این مقاله تلاش کردیم برای شما اطلاعات دقیقی از تمامی کانتینرها را در اختیار شما قرار دهیم. این کانتینرها در حمل بار از چین بسیار کاربردی هستند و نقش مهمی را در زنجیره تامین کشور چین بازی می کنند. اگر بازرگانی بتواند به درستی نیاز خود را مشخص کند، میتواند بهترین مدل کانتینر را برای محصولات خود انتخاب کند. در صورت نیاز به مشاوره، تیم ما در پامیکا همراه شما است تا بهترین گزینه را برای صادرات انتخاب کنید.

 

مقالات بیشتر در پامیکا:

هزینه حمل کانتینر از چین (آنچه درباره کانتینر ها و حمل آنها بدانید)

انواع روش های حمل و نقل کالا از چین، مزایا و معایب

کارنه تیر TIR چیست؟

اشتراک گذاری : 

اشتراک گذاری : 

مقالات مرتبط